عطر خوش و رنگ زیبای زعفران تنها یکی از دلایلی است که ما از زعفران استفاده می کنیم. خواص زعفران چیست که آن را برای در صنایع غذایی و دارویی مهم کرده است؟ در ادامه به بررسی خواص زعفران برای سلامتی می پردازیم.
بی دلیل نیست که به زعفران طلای سرخ گفته میشود زیرا زعفران نه تنها در تهیه انواع غذا، دسر ، نوشیدنی و… کاربرد دارد بلکه در تهیه بسیاری از داروها از زعفران استفاده می شود. اما زعفران چه خواصی دارد که چنین جایگاهی دارد؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب به بررسی خواص این ادویه جادویی بپردازیم.
آنچه در ادامه میخوانیم:
زعفران (با نام علمی Crocus sativus) گیاهی است با قدمتی چند هزار ساله که از گذشته های دور برای مصارف مختلف استفاده میشده است.
برای استفاده از این ادویه کلاله های قرمز رنگ را جدا کرده و خشک می کنند و به صورت های مختلف از آن استفاده می کنند.(لینک مطلب مقدار مجاز مصرف زعفران) تحقیقات مدرن یافته های جالبی درباره زعفران دارد.
زعفران انواع مختلفی دارد که بر خواص این ادویه جادویی تاثیر خاصی ندارد.
اگرچه در یک مقاله جدا به طور کلی ترکیبات شیمیایی و ذرات تشکیل دهنده زعفران را بررسی کردیم اما بد نیست نگاه کوتاهی به این ترکیبات بیاندازیم.
ترکیبات اصلی زعفران شامل کروسین و پیکرو کروسین است اما زعفران دارای ترکیبات مفید بسیار زیادی از جمله کارتنوئید ها، سافرانال، لیکوپن و بتاکاراتون ها و ز آگزانتین می باشد.
با توجه به ترکیباتی که در زعفران وجود دارد، زعفران خواص بسیار زیادی دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
آنتی اکسیدان ها موادی هستندکه با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند بنابراین وجودشان الزامی است. یکی از منابع غنی از آنتی اکسیدان زعفران است.
کروسین، پیکرو کروسین و سافرانال از اصلی ترین آنتی اکسیدان ها است که در مبارزه با استرس نقش به سزایی دارد. از آنجایی که استرس در بسیاری از شرایط سلامتی از جمله سرطان و بیماری های قلبی نقش دارند ، آنتی اکسیدان هایی از این قبیل به محافظت از سلامتی فرد کمک کنند.
تحقیقات نشان داده که زعفران یکی از بهترین مواد برای مبارزه با افسردگی است.
تحقیقات بسیاری برای تاثیر گذاری زعفران بر سیستم عصبی انجام شده که نتایج مثبتی به همراه داشته است که به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
تحقیقات نشان داده که زعفران میل و عملکرد جنسی را در زنان و مردان افزایش می دهد.
عوارض قاعدگی چون خستگی، بی حالی، گر گرفتی و… میتواند بسیار عذاب آور باشد. با مصرف زعفران در این دوره میتواند باعث تسکین دردها و عوارض آن شود.
همه ما از مضرات چاقی آگاهی داریم و میدانیم چاقی چه پیامدهای منفی بر بدن دارد. زعفران به از دست دادن وزن کمک شایانی می کند.
زعفران باعث جلوگیری ازپیری زودرس میشود و پوست را جوان و شاداب نگه میدارد.
در قسمت بالا تاثیرات زعفران بر سلامتی را بررسی کردیم اما در این قسمت تصمیم داریم خواص درمانی زعفران بر بیماری ها را بررسی کنیم.
یکی از اصلی ترین مصارف زعفران استفاده در صنایع غذایی استکه به چند صورت ممکن است از زعفران استفاده شود.
در آشپزخانه بیشتر ایرانی ها زعفران به عنوان ادویه اصلی و به صورت مستقیم مصرف میشود.
احتمالا تا به حال محصولات جانبی زعفران مانند اسپری زعفران، قرص زعفران، عسل زعفرانی، روغن زعفران،تی بگ های زعفرانی و… مواجه شده اید. اگر قصد خرید دارید تنها کافی است در یک فروشگاه آنلاین زعفران این محصولات را جستجو کنید یا از فروشنده بخواهید که شما را به سمت قفسه این محصولات راهنمایی کند تا به راحتی به این محصولات دسترسی داشته باشید.
انواع متفاوتی از محصولات زعفرانی وجود دارند که هر روزه از آنها استفاده می کنیم. ترکیب انواع چای با زعفران، انواع مختلف عصاره شربت زعفران، نبات زعفرانی و.. از این دسته از محصولات هستند.
شما این محصولات جانبی را میتوانید از شرکت های مختلفی که در زمینه زعفران فعالیت می کنند مانند زعفران ایلیا، زعفران سحرخیز، زعفران بهرامن، زعفرن نوین و… تهیه کنید.
زعفران نه تنها به صورت محصولات جانبی بلکه در انواع مواد خوراکی نیز مانند بستنی زعفرانی، کنسرو های مختلف و… نیز وجود دارد.
برای جلوگیری و درمان بعضی از ببیماری ها نمی توان زعفران را به صورت مستقیم مصرف کرد. بسیاری از شرکت های دارویی تصمیم گرفتند تا از خواص این طلای سرخ که ماده ای ارزشمند و بسیار گران است استفاده کنند و با استفاده زعفران در داروها بیشترین بهره را از این ماده ببرند.